Geloof

Rust vinden in de seizoenen van het leven

Aangenaam!

Vanuit mijn passie voor klantbeleving, neem ik je graag mee in een wereld waar groeiende resultaten en de klant voorop blijven zetten samen gaan.

Bekijk de gratis masterclass

bekijk direct

Strategie bepaald je koers

TOp categories

Klantbeleving is nauw verbonden met marketing

Een blik achter de schermen

Hoe je écht verschil maakt

Wat kon ik opkijken tegen mensen die op een plek in hun leven stonden waar ik graag wilde zijn. Als meisje in groep 7 vond ik de meiden van groep acht zo stoer en groot. Als brugpieper kon ik niet wachten tot ik 16 was – want dan begon het leven echt. Als tiener kon ik niet wachten tot ik een twintiger was, want dan zouden mensen me misschien nog eerder serieus nemen en pas dan kon ik mijn dromen écht gaan waar maken. Als beginnend fotograaf keek ik vol verlangen naar fotografen die werk maakte waar ik alleen nog maar bij weg kon zwijmelen. Als ondernemer laat ik mezelf nog wel eens in de valkuil stappen van het opkijken naar ondernemers die het (ogenschijnlijk.. ;)) ‘echt’ hebben gemaakt. 

Misschien herken jij dit wel. Altijd bezig met de volgende stap. Ongeduldig. Je baalt dat je nog niet bent waar je wilt zijn. Je voelt je daardoor tegengehouden. Je wilt wel, maar je hebt het gevoel dat er allemaal externe factoren zijn die ervoor zorgen dat het simpelweg nog niet kan. En als je eerlijk bent: genieten van deze fase waar je nu in zit lukt eigenlijk niet zo goed. Je wilt graag naar de volgende fase toe. Want als je daar bent, dan … (vul die maar voor jezelf in.. ;)).

Een van de lessen die ik in het afgelopen jaar van God heb mogen leren is om rust te vinden in de seizoenen van het leven. Rust te vinden in het plan dat God met je leven heeft. Rust vinden in het leven ansich.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben vaak geneigd om te kijken naar de korte termijn. (6 maanden tot een jaar) En wat ik daar binnen kon en wilde realiseren. Dromen waarmaken. En daarvoor moest ik (dacht ik) NU 200% geven. Gaan. Omdat (en daar ben ik nog steeds van overtuigd trouwens) ik geloof dat als je iets echt wilt; het ook kan. Het te realiseren is.

Maar weetje – Gods plan gaat zoveel verder dan volgende week of volgend jaar. Wat Hij nu in jouw leven doet, heeft – of je het nou wilt geloven of niet – alles te maken met de plek waar jij over 20 jaar staat. Maar ook over 10, 5 en 1 jaar. Ik ben er echt van overtuigd geraakt dat Gods plan zóveel mooier is dan wij ooit kunnen bedenken. En dat plan wat Hij met ons leven heeft, gaat niet alleen om ons. Het is verweven in de levens en de stappen die ook zoveel andere om ons heen zetten. Het heeft te maken met Gods grote plan. En God heeft geen haast. Het gaat er niet om dat het NU gebeurt. God heeft de tijd. Want Hij wil dat het Goed is. Goed met een hoofdletter G. God heeft jou voor een doel gemaakt, precies zoals je bent. Hij heeft je zo bedoeld, zo gecreëerd, zodat jij echt kunt gaan delen en impact kunt maken, op het moment dat je op de plek bent waar jij hoort te zijn. En waar jij hoort te zijn, dat is per seizoen verschillend.

Soms zitten we in een seizoen van rust. Soms moeten we leren. Soms moeten we rouwen. Soms moeten we angst in de ogen aankijken. En soms floreren we, gaan we als een speer. Zijn we op de plek beland waar we voelen dat we 100% onszelf mogen en kunnen zijn. Maar dat seizoen kan er niet zijn, zonder alle andere fases. Zodat we kunnen groeien en in elke fase van ons leven leren dat we precies genoeg zijn. Omdat alles wat God van ons nodig heeft is dat we Hem vertrouwen en durven te omarmen en gebruiken wie we zijn. Hij doet de rest.

Ik ben ervan overtuigd dat ons doel in ons leven niet maar één ding is. Het is geen stip op de horizon. Het is geen streven waar je ooit aanbeland gaat zijn. Ik geloof dat het er om gaat dat we 100% mogen zijn wie we zijn, in élke fase van ons leven. Dat we durven te omarmen (écht omarmen! Zoals je een echt goede vriendin een héle dikke knuffel geeft als je haar al een poos niet hebt gezien.) en te zien dat we zo mooi gemaakt zijn. Zodat je gaat stralen. De mooiste versie van jezelf wordt. En vanuit daar kunt uitdelen. Zodat God jou nog verder kan gaan inzetten voor Zijn plan.

Want alleen wanneer je van jezelf leert houden en vanaf daar gaat delen, dan werkt het. Omdat jij tot jouw doel komt. Omdat je je niet langer achter maskers verstopt, achter een niet terecht beeld van wie jij zou zijn, achter (valse) bescheidenheid, achter ‘ja maars’, maar dat je écht durft te zijn wie je bent. Want oh lieverd, God heeft jou gemaakt… Met zoveel zorg, met zoveel liefde. Elke vezel in jouw lichaam is door Hem geplaatst. Hij heeft jouw geweven in de moederschoot. Denk je niet dat Hij dan niets liever wil dan dat jij écht van jezelf leert houden en je naar jezelf leert kijken zoals Hij jou ziet? Denk je niet dat er een grote glimlach op zijn gezicht komt, wanneer je niet langer klein houdt of laat tegen houden door allerlei interne of externe factoren, maar juist gebruik gaat maken van al die prachtige eigenschappen en talenten die Hij je heeft gegeven? Hij houdt zóveel van je. Ik hoop dat je dat écht mag gaan inzien en vanuit die ogen naar jezelf mag gaan kijken. Vanuit liefde. Genegenheid. Trots. Jij bent een kostbaar bezit en ik hoop dat je jezelf op die manier leert zien. 

Uitdelen in verschillende seizoenen

De manier waarop je uitdeelt zal per seizoen in je leven verschillen. En wanneer je Hem daarin vertrouwt, oh man – dan gaat het je nog verrassen waar je terecht zult komen. Want Zijn plan voor jouw leven is nog zoveel fantastischer dan jij ooit kan bedenken. En juist dáárom is rust vinden in de seizoenen van het leven een zegen. Omdat je je dan kunt realiseren dat God met je mee loopt en Hij geen haast heeft.

En dat je – in welk seizoen je ook zit – Hij al weet waar je heen gaat. Je hoeft het niet zelf te doen. Hij doet het. En ondertussen mag jij genieten van het hier en nu. Want de tijd gaat niet ‘voorbij’ in de zin van dat als je NU geen stappen zet, je kansen ‘vergaan’.

De tijd en rust zegent juist, zodat de volgende stap die God voor jou in petto heeft, nog meer kracht en impact heeft. Omdat je bent geheeld, omdat je nog meer hebt kunnen leren over wie jij bent, omdat het je heeft gevormd, omdat je antwoorden en wijsheden hebt gevonden, omdat je jouw identiteit in Hem hebt leren leggen. Omdat je bent gegroeid en God je heeft klaar gemaakt voor de stap die volgt. Een stap die je niet had kunnen zetten zonder deze seizoenen te doorlopen.

Durven vertrouwen op Gods timing en plan (babe, als je 80 bent kun je nog steeds fantastische dingen doen en een impact maken op de wereld), het is het meest rustgevende dat ik tot nu toe heb mogen leren.

Durf jij jouw leven in Zijn handen te leggen en rust te vinden (+ te genieten) van de fase waar je nu in bent, terwijl je met een verlangend hart God vertrouwt in Zijn plan en planning?

(Foto: Inge Kooiman)

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Als er iets is waar mijn hart sneller van gaat kloppen, dan zijn dat organisaties en bedrijven die ook daadwerkelijk doen wat ze beloven en mij als klant daarmee echt zien. Integriteit wordt ook bij bedrijven steeds belangrijker. Zeg je het een en doe je het ander? Klanten prikken daar steeds sneller doorheen. 

In de afgelopen 11 jaar als ondernemer heb ik diverse kwaliteiten mogen ontwikkelen, waardoor ik inmiddels een brede kijk heb op het gebied van klantbeleving en marketing. Daarnaast is leiderschap een persoonlijke passie van mij, wat je in zekere mate zal kunnen proeven in de manier waarop ik graag samenwerk met mijn klanten. 

ondek meer

© ElsaSchaddelee 2023. All rights reserved. | Legal

@ElsaSchaddelee

Doelgericht de merk- & klantbeleving en de marketing opzetten of optimaliseren. We werken samen vanuit het hart van de organisatie en continu met de klant voor ogen.

De foto's op deze website zijn gemaakt door Studio Lin Maakt

home

Strategie & advies

uitvoering

over

cases

contact

Elsa Schaddelee

kennismaken