Alleen op reis – New York deel 1

Maandag 22 april 2019 / De start
De reis van vier weken begint vandaag. Rond negen uur stappen Joah, Giet en ik in de auto om mij naar Schiphol te brengen. Samen lopen we tot aan de douane, waar het tijd is om afscheid te nemen. Met een brok in mijn keel, maar ook de nodige adrenaline en enthousiasme, zwaai ik mijn twee helden uit. Tijd om aan dit korte avontuur te beginnen. Alleen naar NYC!

Na een voorspoedige en prima vlucht, uiteraard bestaande uit films kijken, boek lezen en wat korte dutjes – kom ik aan bij JFK. New York is nu écht dichtbij. Maar voor het zover is, sta ik eerst nog geduldig 1,5 uur te wachten voor de douane, maar dat is met mijn e-book in de hand, en een vader en zoon achter me – die geniale gesprekken hebben samen, waar ik stiekem mee meeluister, best goed vol te houden. Een paar keer twijfel ik nog of ik mijn zwangerschapskaart zal spelen, maar ik voel me eigenlijk prima (al zou ik best naar de WC willen), en besluit geduldig, net als de rest – te wachten.

Na 1,5 uur ben ik erdoor en is het tijd om de metro op te zoeken en richting de City te gaan. Samen met een grote groep toeristen, volgen we de borden en stappen we in de airtrain, die ons naar de metro brengt. NYC, here I come!

Dat moment dat je voor het eerst bij de metro naar boven gaat en de straat op komt, is onbeschrijfelijk. Opeens sta je midden in NYC. Ik draai een rondje en kijk mijn ogen uit. Dit is de plek waar ik de komende paar dagen mee bekend ga raken, het metro station waar ik nog regelmatig in en uit ga stappen. Met google maps in de hand ga ik opzoek naar mijn AirBNB. Wat ik trouwens stiekem best spannend vind, gezien ik deze keer een AirBNB bij mensen in huis heb. Niet helemaal mijn comfort zone, maar het was een van de betere opties – gezien de andere opties (eigen appartement of een hotel), helaas niet te betalen waren. En eerlijk? Een hostel is ook niet echt aan mij besteed, haha.

Maargoed – opzoek naar mijn AirBNB appartement voor deze dagen. De reviews waren goed, dus ondanks dat het uit mijn comfort zone was, ging ik er met vertrouwen heen. En daarnaast: alles wat ik daar deed was slapen, voor de rest zou ik toch vooral in de stad zelf zijn.

Eenmaal aangekomen in mijn Airbnb, wordt ik vriendelijk verwelkomt door de host. Ik zal haar de komende dagen maar een keer of twee spreken, dus echt contact hebben we niet, maar het voelt in ieder geval oké. (Ik wist trouwens dat er ook een vriend was, maar die kom ik maar 1 keer tegen, ’s avonds op de gang naar de badkamer in pyjama… Ook hallo, haha!) Wanneer ik mijn spullen een plekje heb gegeven, besluit ik nog even een rondje te lopen. Times Square is ong. Twee blokken verder en alhoewel ik normaal niet zo van enorme drukte hou, vind ik het nu helemaal prima. Het geeft me vooral het bevestigende gevoel: ‘Ik ben in New York City!’

Op het moment dat mijn buik ongehoord begint te rammelen, besluit ik een willekeurig restaurantje op te zoeken die er oké uitziet. Het wordt een Italiaans restaurant. Het is het eerste moment dat ik me ook een beetje alleen voel. Dit is een once in a lifetime avontuur, maar ook best raar. Mijn eerste vakantie alleen. Niemand om de herinnering mee te delen. Een gek gevoel, waar ik even aan moet wennen. Maar terwijl ik ‘als een echte NY’er’ terug naar ‘mijn’ appartement loop, voel ik de energie weer terug vloeien. Ik ben in NY en ik ga intens genieten van dit avontuur!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

hier word je wellicht ook blij van...