Persoonlijke groei

Moet ik afwachten of stappen zetten?

Aangenaam!

Vanuit mijn passie voor klantbeleving, neem ik je graag mee in een wereld waar groeiende resultaten en de klant voorop blijven zetten samen gaan.

Bekijk de gratis masterclass

bekijk direct

Strategie bepaald je koers

TOp categories

Klantbeleving is nauw verbonden met marketing

Een blik achter de schermen

Hoe je écht verschil maakt

Onlangs deelde ik op iets instagram over het thema ‘wachten’. En ik deel mijn visie hierop ook graag met jou.

Allereerst wil ik dit even zeggen: ik geloof enorm in de kracht + het belang van wachten. Wachten op Gods timing & dingen eerst laten groeien, wortelen en ontwikkelen zijn ontzettend belangrijk. Toch vind ik ook dat er een gevaar zit in een bepaald soort ‘wachten’.

Ik wil graag toelichten wat ik bedoel. Persoonlijk denk ik dat je twee soorten wachten hebt: passief en actief.

Wat ik regelmatig zie gebeuren, is dat mensen passief wachten. @esther_marieke85 haar schoonvader (voorganger) die omschreef het zo: ‘Als God manna geeft, dan moet je nog wel zelf naar de manna toe lopen om het te zoeken en op te rapen.’ Passief wachten zie ik als: God legt (soms keer op keer) uitnodigingen op je pad, om zo stapje voor stapje te kunnen wandelen in de weg die Hij voor je heeft en die ook past bij de talenten en gaven die Hij je heeft gegeven, maar jij blijft op je stoel zitten en laat ze steeds aan je voorbij gaan. Misschien uit angst of onzekerheid. Misschien omdat je bang bent wat mensen van je vinden. Misschien omdat je twijfelt of je het wel echt kunt. Of misschien omdat je het niet logisch vindt of bang bent voor de nog niet bekende gevolgen die een stap heeft. Dit soort wachten, is waar ik op doelde met mijn post.

Passief wachten is, denk ik persoonlijk, een wachten dat zich richt op je eigen kunnen (waar angst dan een grote rol speelt) en de (al dan niet negatieve) mening van anderen.

Anderzijds heb je dus een actief wachten. Een actief wachten is denk ik een van de mooiste dingen die we als mens kunnen leren en kunnen omarmen. (Ook hier een work in progress..;))

Maar wat is dat dan? Een actief wachten zie ik als volgt:

Vertrouwen in God en dat wat jij vandaag doet niet alleen uit eigen kracht is, maar dat jij, als je gelooft dat Jezus uit de dood is opgestaan voor onze zonden, dezelfde kracht in je hebt, als de kracht waarmee Jezus toen is opgestaan. (Efeze 1:19-20) Daarnaast heb je de Heilige Geest in je wonen, die de Bron is van Gods wijsheid. Een actief wachten is niet op je (uiteindelijk beperkte) eigen kracht of kunnen vertrouwen, maar je vertrouwen op Jezus stellen en op Gods waarheid over jou en je leven en Hem in alles vertrouwen met de weg die je leven gaat.

Actief wachten is níet:
❌Dingen er doorheen pushen die niet voor dit moment zijn.

Actief wachten is wel:
🌿Elke dag met God wandelen en Hem vertrouwen in wat Hij vándaag op je pad geeft (en daar dan dus ook wat mee doen). God geeft ons niet een geest van angst, maar van kracht, liefde en zelfbeheersing. (2 Tim 1:7)
🌿Het proces van groei omarmen. Wanneer je begint met zaaien, gaat er tijd overheen voordat je kan oogsten. Dat is met het leven zelf ook zo. (Matt 13)
🌿Anderen opbouwen en bemoedigen (1 Tess 5:11)
🌿Soms helemaal niks fysieks, omdat God je uitnodigt om bij Hem te komen zitten en te rusten aan Zijn voeten. Zodat je geestelijk sterker opgebouwd wordt, om vervolgens vanuit Zijn waarheid straks nieuwe stappen te kunnen zetten. (Lukas 10:38-42)
🌿Vertrouwen dat God weet hoe Hij je gemaakt heeft & Hij dus ook weet waar je op je plek zit. Vertrouw dat Hij weet wat Hij aan het doen is& dat Hij alles ten goede kan keren. (ook al snap je het nog niet altijd) (Rom 8:28)
🌿Leg je leven in Zijn hand en stap samen met God in het avontuur van leven in complete vrijheid. (Joh 10:10)
🌿Omarm en geniet van de kleine en grote dingen die God je geeft. (Jakobus 1:17)
🌿 Wees betrouwbaar in de ‘kleine’ dingen die God je toevertrouwd. Het laat je hart zien & zo ziet God ook of Hij je meer kan toevertrouwen. (Lukas 16:10 + 19:10, Matt. 25:21)
🌿 Weten dat het God in de eerste plaats niet gaat over wat je doet, maar wel over wie je BENT. En Hij verlangt er naar dat jij jezelf bent. Jezelf op de manier zoals Hij je heeft gemaakt; de manier waarin je liefdevol en met een blij hart naar jezelf kunt kijken, omdat je weet dat je een dochter (of zoon) bent van de Allerhoogste Koning en dat Hij jou zó lief heeft. (Jesaja 43:4) Zodat je vanuit die basis een licht kunt zijn voor de mensen om je heen. Hoe dit seizoen van jouw leven er ook uitziet. Want een licht, kun je altijd zijn. 💡

 

Mocht jij nu in een seizoen van wachten zitten, vraag je zelf dan eens af: wacht ik passief of actief?

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Als er iets is waar mijn hart sneller van gaat kloppen, dan zijn dat organisaties en bedrijven die ook daadwerkelijk doen wat ze beloven en mij als klant daarmee echt zien. Integriteit wordt ook bij bedrijven steeds belangrijker. Zeg je het een en doe je het ander? Klanten prikken daar steeds sneller doorheen. 

In de afgelopen 11 jaar als ondernemer heb ik diverse kwaliteiten mogen ontwikkelen, waardoor ik inmiddels een brede kijk heb op het gebied van klantbeleving en marketing. Daarnaast is leiderschap een persoonlijke passie van mij, wat je in zekere mate zal kunnen proeven in de manier waarop ik graag samenwerk met mijn klanten. 

ondek meer

© ElsaSchaddelee 2023. All rights reserved. | Legal

@ElsaSchaddelee

Doelgericht de merk- & klantbeleving en de marketing opzetten of optimaliseren. We werken samen vanuit het hart van de organisatie en continu met de klant voor ogen.

De foto's op deze website zijn gemaakt door Studio Lin Maakt

home

Strategie & advies

uitvoering

over

cases

contact

Elsa Schaddelee

kennismaken