Vrouwen met daadkracht en ambitie, stimuleren en inspireren met Gods woord als fundament.

Geloof

Is God te vertrouwen?

Hi, ik ben Elsa

Host en founder van Called For Greatness. Luister interviews met inspirerende gasten, of losse afleveringen via jouw favoriete hosting kanaal. 

Elke eerste dinsdag van de maand (met uitzondering van juni), is er een online Evening Gathering. In een workshop van ca. 1,5 uur start je de maand samen met mij en andere vrouwen aan de voeten van Jezus.

Luister je graag naar Called For Greatness? Dan ben ik op zoek naar jou! Door middel van een kort onderzoek (paar minuten) ontdek ik graag wat onderwerpen zijn waar jíj graag meer over zou willen horen en hoe jij over de CFG podcast denkt. Jouw antwoorden zijn enorm helpend voor de toekomst van CFG. Alvast bedankt!

"Heeft God een specifiek plan voor mijn leven? Zo ja, hoe werkt dat dan? Kan ik dat plan ook missen?" Een paar van de vele vragen die ik had, waardoor ik het boek: 'Geroepen voor Gods plan met jou' schreef.

Van de week gebeurde iets bijzonders. Het was een normale dinsdagmiddag en ik was aan het werk bij Kruim in Gouda. Een vrouw die wat verderop in de ruimte zat komt naar mij toe lopen en vraagt: “Mag ik wat vragen? Heb jij misschien iets met het geloof?”

*Insert een glimlach én verwarring van mijn kant voor deze redelijk random vraag midden in het restaurant, haha.*

Ik: “Ja, zeker!” 

Vervolgens deelde ze met me dat ze het gevoel had mij te mogen bemoedigen met het verhaal van Ruth en het woord ‘trouw’. 

Wauw. We kletsten nog even wat verder en ik vroeg haar of ze dit vaker deed. ‘Ja zei ze. Ik bid voor de mensen hier en of er iemand is die ik ergens mee mag bemoedigen.’ Nogmaals: wauw. Wat ontzettend tof om deze vrouw het geloof zó uit te zien dragen. En wat ik extra tof vond; haar ogen straalde, er kwam zo’n liefde en blijdschap bij deze vrouw vandaan!

Waarom dit extra bijzonder is…: De afgelopen weken zit mijn lichaam behoorlijk vast. Ik ervaar stress en krijg mijn lichaam niet uitgezet. De reis van de afgelopen twee jaar op werkgebied is best een uitdaging met heel wat hobbels. (Ook met hoogtepunten, maar ook met flink wat tranen, onzekerheden en onrust.)

Mijn hart weet ik dat ik God kan vertrouwen, omdat hij élke dag voor mij zorgt. Maar mijn verstand gaat regelmatig met me aan de haal. En dat vertaald zich in mijn lichaam. Vorige week zat ik er redelijk doorheen. Dan lijkt er beweging te zijn en valt de boel weer stil. Gevoelsmatig opnieuw. De belofte is er, maar de weg er naar toe kan soms alles behalve makkelijk zijn. Zaterdag zat ik alleen in de auto en zei ik opnieuw tegen God: ‘Ik kan het niet alleen. U moét mij helpen, ik ben moe.’ Ik zong mezelf moed in en voelde al wat beter.

’s Avonds reed ik naar huis en zag ik opeens iets bijzonders in de lucht. Een soort bezem. Ik kon niet stoppen met er steeds even naar kijken. Alsof God zei: ‘ik ben aan het opruimen, maar lieve dochter, het komt goed.’

Zondag werd ik weer wat lichter wakker. En vervolgens sprak Jafeth Bekx over God vertrouwen n.a.v. Genesis 22. Abraham en God waren vrienden. Abraham kende Gods karakter. Zelfs in die onmogelijke vraag van God aan Abraham, vertrouwde Abraham dat het goed zou komen. Omdat Hij Gods hart kende, ze waren immers vrienden. En God voorzag inderdaad. Het lied dat we vervolgens zongen ‘Goodness of God’ bezorgde tranen in mijn ogen. Eerst die ‘bezem’ en nu deze preek. Alsof God achter mij aan het gaan was om te laten weten dat het écht goed zou komen. Dat ik Hem echt mocht vertrouwen. Dat Hij mijn vriend was. En een liefdevolle Vader.

En dan twee dagen later ook nog deze vrouw in Kruim. Wauw.

En nee, de pijn is nog niet uit mijn nek en schouders. Het stressvolle gevoel is ook nog niet verdwenen. Er zijn ook nog steeds verschillende open einde. Maar mijn hart begint steeds weer meer overtuigd te raken dat God índerdaad zal voorzien. Dat Gods voorzienigheid niet mijn verantwoordelijkheid is (een proces waar ik veel in te leren heb. ;)). Dat Hij ook voor mij wil zorgen. Dat mijn dromen waardevol zijn. Dat ze toegevoegde waarde hebben. Dat ik er toe doe, omdat ik Zijn dochter ben. Dat ik mag gaan, stappen mag zetten in dat wat God in mijn hart legt en dat Hij trouw is.

Mijn geloof is niet perfect. Ik twijfel of voel me soms ontzettend naïef om het leven door te gaan met ‘dat is aan God om te regelen’. Maar elke keer weer komt God mij achterna en laat Hij mij zien dat Hij is wie Hij zegt te zijn. Een goede Vader. Een Vriend. God, met wie je een persoonlijke relatie kan hebben door Zijn Zoon Jezus. God, die te vertrouwen is. En daar wil ik jou ook mee bemoedigen. Je hoeft het niet alleen te doen. Roep het uit naar God. Leg je handen open. En kijk verwachtingsvol uit naar dingen die jouw hart raken. God wil je bemoedigen en Zijn manieren zijn niet in een hokje te stoppen.

Laat los dat je het zelf moet regelen. Je bent een Koningsdochter.

Vader, mijn leven ligt in Uw hand.

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

  1. Agnes Bos-Methorst says:

    Wauw.. wat een bemoediging, Elsa! Wat bijzonder als je zoiets mee mag maken zoals met deze vrouw in Kruim. Met dat je schrijft over “leg je handen open”, moest ik denken aan het lied Gracefully broken. Die overgave aan Hem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *