Geloof

Het verschil tussen je roeping en dat wat je doet

Aangenaam!

Vanuit mijn passie voor klantbeleving, neem ik je graag mee in een wereld waar groeiende resultaten en de klant voorop blijven zetten samen gaan.

Bekijk de gratis masterclass

bekijk direct

Strategie bepaald je koers

TOp categories

Klantbeleving is nauw verbonden met marketing

Een blik achter de schermen

Hoe je écht verschil maakt

In de vorige blog bespraken we dat je roeping niet gaat om wat je doet, maar wie je bent. Je roeping zit niet vast gepind op één einddoel, één taak of één bestemming. Je roeping gaat over wie jij bent in de kern, en dat je het leven samen met God leeft. Je roeping staat wat dat betreft vast. Maar dan blijft nog steeds de vraag staan: maar wat ga ik dan doen?

In het engels noem je deze twee termen ook wel je ‘calling’ en je ‘assignment’. Je calling is je roeping. Die staat dus vast, zoals we eerder bespraken. Je assignment is dat wat je doet en dat is iets wat varieert en mee beweegt met de seizoenen van je leven.

Je assignment is dat wat je, in dit seizoen van je leven, doet.

Als we bijvoorbeeld weer het verhaal van Koning David erbij pakken, dan zie je dat hij verschillende rollen heeft gehad in het leven, zoals:

  • Kind
  • Herdersjongen
  • Muzikant
  • Legeraanvoerder
  • Man
  • Koning
  • Vader

Bij je taak, rol of functie voor dat seizoen, lopen er ook vaak verschillende dingen door elkaar heen. Je roeping staat vast, maar je opdracht kan per seizoen anders zijn. En dat vind ik eerlijk gezegd een stuk geruststellender dan dat er maar één ding is waarvoor ik gemaakt ben. Stel bijvoorbeeld dat David alleen Koning mocht zijn, dan hadden we bijvoorbeeld nooit zulke prachtige Psalmen gehad.

In sommige seizoenen van je leven voel je een duidelijke ‘go’, soms voel je niks bijzonders en weet je dat je gewoon nog prima zit en er zijn ook seizoenen dat je opeens heel duidelijk kan voelen dat het tijd is om iets af te sluiten. Of misschien is er een deur voor je neus gesloten, waarvan jij je niet bewust was dat hij dicht zou gaan. Daar kan je behoorlijk van in de war raken, zeker als je heel sterk had ervaren dat God je hier had geroepen. Misschien voelde je een duidelijke ‘go’ toen je je onderneming begon, toen je aan de slag ging op je nieuwe werk of naar het buitenland vertrok. Maar nu, een paar maanden of jaren later, veranderd er opeens vanalles. Dat kan enorm lastig en pijnlijk zijn.

Maar wanneer God tegen Israël in Jeremia 29:11 zegt: “Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven.”, dan meent Hij dat. En Hij meent dat ook voor jou en voor mij. God heeft een hoopvolle toekomst voor ons en soms betekent dat dat er deuren gesloten moeten worden. Waarom? Omdat het tijd is om in een nieuw seizoen te stappen. God wil wat nieuws gaan doen. In Jesaja 43:18-19 staat: “Denk niet aan de dingen van vroeger, let niet op de dingen van het verleden. Zie, ik maak iets nieuws. Nu zal het ontkiemen. Zult u dat niet weten? Ja, Ik zal een weg aanleggen in de woestijn, rivieren in de wildernis.”

Soms is het tijd om los te laten. Maar als Christen mogen we vertrouwen dat het is, omdat God iets nieuws aan het doen is. Ook als we het zelf nog niet snappen of nog niet weten wat dat dan precies is.

Want zoals Jozef in Genesis 49:20 tegen zijn broers zegt: “Jullie weliswaar, jullie hebben kwaad tegen mij bedacht, maar God heeft dat ten goede gedacht, om te doen zoals het op deze dag is: een groot volk in leven te houden.”, zo heeft God ook ons leven ten goede gedacht. Wat er ook is gebeurd, hoe je leven ook loopt, God heeft jouw leven in Zijn hand en Hij zál het ten goede keren. Want je bent Zijn geliefde kind.

God heeft jouw leven in Zijn hand en Hij zál het ten goede keren. Want je bent Zijn geliefde kind.

Kunnen wij God in álles vertrouwen? Ook als onze opdracht veranderd? Mogen we rusten in onze roeping, die in elk seizoen hetzelfde blijft? Kunnen we ons eigen plan loslaten, in het vertrouwen dat God ons nóóit benadeeld. Kunnen we loslaten dat we niet altijd alles hoeven te snappen, maar dat we met open handen het leven tegemoet willen treden, vol moed en kracht – omdat we weten dat Gods plan voor ons, zoveel groter is dan wij ooit kunnen bedenken.

Heb je wel eens een Jan van Haasteren puzzel gedaan? Zo nu en dan waag ik er met mijn man aan om zo’n puzzel in elkaar te leggen. Dat is echt een project van weken, omdat we er niet elke avond aan toe komen om verder te gaan. Wij doen dan een puzzel van 1000 of van 1500 stukjes. Soms leg je een puzzelstuk in een keer neer, en soms sta je verdwaasd te kijken naar al die puzzelstukjes en heb je geen idee waar je verder kunt gaan.

Weetje, God overziet de hele puzzel. Hij weet hoe de puzzel klopt en het mooist tot zijn recht komt. Kunnen we God vertrouwen dat Hij weet wat Hij doet? Dat wat Hij beloofd in Mattheus 6:25 waar is? “Daarom zeg Ik u: Wees niet bezorgd over uw leven, over wat u eten en wat u drinken zult; ook niet over uw lichaam, namelijk waarmee u zich kleden zult. Is het leven niet meer dan het voedsel en het lichaam meer dan kleding? Kijk naar de vogels in de lucht: zij zaaien niet en maaien niet, en verzamelen niet in schuren; uw hemelse Vader voedt ze even wel; gaat u ze niet ver te boven?” Waar je ook zit; God kent je, Hij houdt je vast en Hij zorgt voor je. God heeft een hoopvolle toekomst met je. En of je opdracht voor dit moment nou duidelijk is of niet; je roeping als dochter (of zoon) van de Allerhoogste Koning staat vast.

Durven wij net als David vol moed en kracht het leven te lopen? Omdat we weten dat Gods plan genialer, beter, groter is dan dat wij ooit kunnen bedenken? Kunnen wij met open handen leven en zeggen: ‘God hier ben ik. Gebruik mijn leven. Ook als ik het soms niet snap of niet kan vatten; ik vertrouw op U!’ Heb moed en geniet van het avontuur. Want het leven met God is nooit saai.


Psst. Wil je deze blog opslaan, zodat je hem later nog eens terug kunt lezen? Ga met je muis over de afbeelding, klik op de Pinterest button en pin hem op een van je borden.

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Als er iets is waar mijn hart sneller van gaat kloppen, dan zijn dat organisaties en bedrijven die ook daadwerkelijk doen wat ze beloven en mij als klant daarmee echt zien. Integriteit wordt ook bij bedrijven steeds belangrijker. Zeg je het een en doe je het ander? Klanten prikken daar steeds sneller doorheen. 

In de afgelopen 11 jaar als ondernemer heb ik diverse kwaliteiten mogen ontwikkelen, waardoor ik inmiddels een brede kijk heb op het gebied van klantbeleving en marketing. Daarnaast is leiderschap een persoonlijke passie van mij, wat je in zekere mate zal kunnen proeven in de manier waarop ik graag samenwerk met mijn klanten. 

ondek meer

© ElsaSchaddelee 2023. All rights reserved. | Legal

@ElsaSchaddelee

Doelgericht de merk- & klantbeleving en de marketing opzetten of optimaliseren. We werken samen vanuit het hart van de organisatie en continu met de klant voor ogen.

De foto's op deze website zijn gemaakt door Studio Lin Maakt

home

Strategie & advies

uitvoering

over

cases

contact

Elsa Schaddelee

kennismaken