Podcast

24: Jouw droom doet ertoe

Ik ben Elsa!

Christen, mama van twee jongens, ondernemer, creatieve geest, altijd in voor nieuwe plannen, gepassioneerd om mensen te laten ontdekken hoeveel ze te geven hebben. 

hey there

Ontdek en verdiep

TOp categories

Ontwikkeling op speed-dial

Omdat we gemaakt zijn om te groeien.

Vergeet de tijd niet. :)

‘Je hoeft toch niet zo groot te dromen?’ Het is een opmerking die christelijke ondernemers regelmatig naar hun hoofd geslingerd krijgen als ze vertellen wat voor dromen ze hebben. Een dooddoener, als je het mij vraagt.


Daarnaast werkt het ook nog eens ontzettend ontmoedigend. Stel: je hebt al jaren een droom of een idee voor een eigen onderneming waar je hart sneller van gaat kloppen. Er is een probleem: je durft niet. Er zijn meerdere redenen waarom je geen stappen durft te zetten richting je droom – de spreekwoordelijke glazen muur. Je wordt ontmoedigd door je partner, vrienden, familie of andere christelijke ondernemers, omdat zij jouw droom bijvoorbeeld te groot of te spannend vinden. Door hun mening raak je ontmoedigd en durf je geen stappen te zetten richting die droom en daarmee, richting persoonlijke groei. Je vraagt je af: kan ik dit wel? Is dit wel mijn droom?

Kleine en grote dromen
Ja, jij kunt dit! Daarvan ben ik overtuigd. Ik geloof namelijk niet in kleine of grote dromen. Ik geloof dat iedere droom waardevol is; deze droom leeft in jouw hart en daarom doet hij ertoe. Met deze droom mag jij een ander dienen, op jouw manier, met jouw talenten en daarom doet hij ertoe. Daarom wil ik je aanmoedigen en niet ontmoedigen, om vandaag nog de eerste stappen te zetten.

Dat betekent niet dat de weg richting jouw droom makkelijk is. Wat betekent het dan wel? Je moet de glazen muur doorbreken. Al die redenen die je vertellen waarom je jouw dromen niet moet realiseren en al die redenen waarom je geen persoonlijke groei mag doormaken moet je achterwege laten. Dat doe je door Gods liefdevolle hand te pakken. Hij biedt ons Zijn helpende hand aan. Durven wij vol vertrouwen Zijn hand te pakken en simpelweg de volgende stap te zetten? Durven wij de meningen van anderen los te laten? Durven wij aan de hand van God, Hem te vertrouwen als het gaat om het volgen van onze dromen?

Dromen betekent kiezen om God te vertrouwen
Dromen betekent kiezen om God te vertrouwen. Zet je stappen richting je droom, maar verloopt het niet volgens plan? Houd vol. Iedere droom kent struggles. Vertrouw in Zijn plan met jou. Dat betekent dat je er dus ook op mag vertrouwen dat Hij voor jou zorgt, in goede en in slechte tijden. Waarom? Omdat jij kostbaar voor God bent!


Om over na te denken

1. Heb jij een droom?
2. Durf jij Gods hand te pakken of heb jij een glazen muur?
3. Welke stappen kun jij deze maand zetten in de richting van jouw droom?

Audio key moments

1.56: Het verschil tussen grote en kleine dromen?
2.35: Wat is een glazen muur?
3.43: Elsa’s beeld tijdens een visualisatietraining & de glazen muur
06.04: Hoe vertrouw je erop dat God deze droom ondersteunt?
07.00: Door de uitvoering van je droom dien je een ander.
10.00: Welke stap zet je bij dromen voor een ander seizoen?

Foto: Raisa Zwart

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik help ondernemers die vanuit hun geloof wil groeien in visie, persoonlijk leiderschap en zowel praktische als strategische kennis. Zodat je de dromen die God in je hart heeft geplaatst, met kwaliteit kan realiseren. Dit doe ik door het creëeren van producten en diensten rond onderwerpen waar mijn hart sneller van gaat kloppen en waarvan ik hoop en bid dat het jou een stap verder helpt in de stappen die je zet..

ontdek meer

TOP RESOURCES

Zonder focus, geef je de pen van jouw leven uit handen. Waar wil je dit jaar in groeien, zowel geestelijk, privé als professioneel? 

TOP RESOURCES

Een eerlijke podcast over mijn hobbelige jaar: 2020. In de podcast deel ik o.a. waarom we besloten The Confetti Collective te verkopen en ik deel waarom ik besloot om met een persoonlijke coach aan de slag te gaan.

luister de podcast →

luister de podcast →

Inbox friends!

Direct in je inbox

Wil je een persoonlijke mail ontvangen als er een nieuwe podcast online staat of wil jij het als eerste weten als ik een product of nieuwe cursus lanceer? Let’s be inbox friends!

Elsa Schaddelee

Ondernemen vanuit visie, strategie & bijbels fundament.

@ELSASCHADDELEE

Foto's: Studio LinMaakt. | Algemene voorwaarden | Cookies