Podcast

19: Een liefdevol leven met God na een heftige jeugd met Bernice Strijker

Aangenaam!

Vanuit mijn passie voor klantbeleving, neem ik je graag mee in een wereld waar groeiende resultaten en de klant voorop blijven zetten samen gaan.

Bekijk de gratis masterclass

bekijk direct

Strategie bepaald je koers

TOp categories

Klantbeleving is nauw verbonden met marketing

Een blik achter de schermen

Hoe je écht verschil maakt

‘Pas nu weet ik dat de brand, dat alles wat in mijn jeugd gebeurde, mij een diepere laag heeft gegeven. De angst voor een verlies is veel groter, maar het liefhebben van het leven ook.’ Bernice Strijker (25) leidt een afgezonderd leven samen met haar ouders en veertien broers en zussen, totdat in 2009 ‘s nachts brand uitbreekt in hun huis. Vier broertjes overlijden ter plaatse. Het is voor Bernice, hoe verdrietig ook, een nieuwe start: ze leert God kennen als de liefdevolle Vader.

In ons christelijk leven kennen we allemaal pieken en dalen. Sommige maanden staan in het teken van God en je geloofsleven, op andere momenten vraag je je af waar Hij is. De ene dag neem je alle beslissingen met Hem, heb je tijd voor een ochtendgebed en leef je uit liefde. De volgende dag is het een gevecht tegen de klok om op tijd op werk te komen, leef je van deadline tot deadline en ben je vervolgens boos omdat het huis bij thuiskomst een zooitje is. Het zijn de bekende pieken en dalen. Maar stel dat we iets heftigs meemaken? Wat doet dat met ons geloof? 

Een heftige jeugd
Toen Bernice een kind was stond haar leven iedere dag in het teken van God. Dat lijkt fijn, maar zij kende God in die tijd niet als een liefdevolle Vader. Haar ouders waren aangesloten bij een gemeenschap waarvan het grootste gedeelte van de leden in Israël woonde. Ze hadden als doel een zo vroom mogelijk leven leiden, een leven zonder verkeerde invloeden van buitenaf. Voor Bernice had dat gevolgen. Ze mocht buiten school niet spelen met klasgenoten. Ze mocht niet naar kinderpartijtjes en op zondag organiseerde het gezin huissamenkomsten. Vrijwel alles speelde zich af tussen de muren van hun huis.

In 2007 verhuist het hele gezin naar Israël. Ze wonen daar bij de gemeenschap, maar omdat het gezin volgens de leden te open is, moeten ze binnen een jaar vertrekken. In augustus 2009 breekt ‘s nachts een brand uit in het huis van het gezin. Vier broertjes van Bernice die op zolder slapen overlijden ter plaatse. Bernice: ‘Ik weet nog dat ik voor het huis stond. Je voelt je machteloos. Je kunt niks. Ja, bidden. Toch dacht ik niet lang na over het verlies.’

Als de media het verhaal opmerken, verandert het leven van Bernice. ‘Het viel ineens op wie wij waren. Iedereen probeerde ons in een hokje te plaatsen.´ Veel krantenartikelen volgden, vaak vol onwaarheden. Het gezin werd opgevangen door Leger des Heils. Via de organisatie bezochten ze kerkdiensten. Bernice, haar broers en zussen leren in die tijd de liefdevolle kant van God kennen. Bernice: ‘Het gevolg was een grote botsing tussen mijn ouders en mijn broers en zussen. Uiteindelijk gingen we allemaal naar een pleeggezin. Op mijn zestiende ging ik uit huis. Op mijn achttiende woonde ik op mezelf.’     

De drempel tussen jou en God
Bernice leerde in de jaren die volgden God als liefdevolle Vader kennen, maar pas een paar maanden geleden komt de omschakeling. Haar leven bereikt een dieptepunt. Alles waar Bernice aan vast wil houden in haar leven, alles waar zij denkt controle over te hebben, valt weg. Aan haar relatie komt een einde, aan haar werk, haar lichaam laat haar in de steek. Bernice: ‘Alles wat ik deed ging mis. In eerste instantie kon ik alleen voor me uitstaren en de hele dag Netflix kijken. Ik vergrootte de afstand tussen mijn hart en hoofd. Pas toen mijn zus zei: “Bernice, de drempel naar God zit alleen aan jouw kant, niet aan Gods kant” besefte ik dat ze gelijk had. Toen alles in mijn leven wegviel, bleef God over.’

Een eyeopener. God is er, als het stormt en als de zon schijnt, tijdens hoogtepunten, maar ook tijdens dieptepunten. Want ook al zijn wij minder met Hem bezig, we mogen Zijn uitgestrekte hand zien. Ook al zijn wij Hem ontrouw, Hij blijft ons trouw. Hij is de Vader die voor struikelen wil behoeden, maar ook de God die ons weer overeind helpt als we gevallen zijn en onze armen naar Hem uitstrekken. Je leest het in 2 Timotheus 2:13: Als wij ontrouw zijn, blijft Hij getrouw. Hij kan Zichzelf niet verloochenen.

Zijn liefdevolle plan
Bernice: ‘Omdat alles mis ging in mijn leven vroeg ik me af: wat kan ik wel? Wat is Gods plan met mijn leven? Op Instagram deelde ik de dingen die mij bemoedigden tijdens dat proces. Ik kreeg reacties van mensen die mijn bemoedigingen fijn vonden. Daar wilde ik mee doorgaan. Ik voelde daarna een tijd de druk om te posten, maar toen ik mijn Instagram aan God gaf, kwamen de kansen op mijn pad om ook daadwerkelijk te bemoedigen. Nu wil ik al die kansen aanpakken: in de kerk, op mijn werk, via sociale media.’

Wat is Gods plan met jouw leven? Bernice kwam daarachter door terug te gaan naar de basis. Zij besprak het met God. Bernice: ‘Ik ga naar de heide om met Hem te delen waar ik vanuit het diepste van mijn hart mee worstel. Hij geeft altijd antwoord. Dat kan confronterend zijn, maar het is altijd uit liefde, anders is het God de liefdevolle Vader niet. Ik bloei op als ik Hem die onverdeelde tijd en aandacht geef, het is mijn liefdestaal naar God. Pas sinds december ervaar ik God op een veel intensere manier. Pas nu weet ik dat de brand, dat alles wat in mijn jeugd gebeurde, mij een diepere laag heeft gegeven. De angst voor een verlies is veel groter, maar het liefhebben van het leven ook.’

Overdenkingen
Bernice deelt een paar mooie levenslessen in de podcast. Wij denken graag na over het volgende: 
– Probeer jij controle te houden over bepaalde dingen?
– Heb jij drempels die je weg kunt nemen om je geloofsleven nieuw leven in te blazen?
– Wat is jouw liefdestaal: complimenten geven, cadeaus of kom jij tot bloei dankzij tijd en aandacht?
– Weet jij wat Gods plan is met jouw leven?


Wil je het hele verhaal van Bernice horen? Luister het mooie gesprek dat zij en Elsa voerde voor de Called for Greatness podcast aflevering 19: ‘Een liefdevol leven met God na een heftig verleden.’

Je kunt de Called for Greatness podcast beluisteren via SpotifyiTunes of de website van Elsa Schaddelee. Je kunt Bernice volgen via Instagram. Elsa kan je volgen via InstagramLinkedIn en Youtube.

Foto: Jelte Bergwerff

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Als er iets is waar mijn hart sneller van gaat kloppen, dan zijn dat organisaties en bedrijven die ook daadwerkelijk doen wat ze beloven en mij als klant daarmee echt zien. Integriteit wordt ook bij bedrijven steeds belangrijker. Zeg je het een en doe je het ander? Klanten prikken daar steeds sneller doorheen. 

In de afgelopen 11 jaar als ondernemer heb ik diverse kwaliteiten mogen ontwikkelen, waardoor ik inmiddels een brede kijk heb op het gebied van klantbeleving en marketing. Daarnaast is leiderschap een persoonlijke passie van mij, wat je in zekere mate zal kunnen proeven in de manier waarop ik graag samenwerk met mijn klanten. 

ondek meer

© ElsaSchaddelee 2023. All rights reserved. | Legal

@ElsaSchaddelee

Doelgericht de merk- & klantbeleving en de marketing opzetten of optimaliseren. We werken samen vanuit het hart van de organisatie en continu met de klant voor ogen.

De foto's op deze website zijn gemaakt door Studio Lin Maakt

home

Strategie & advies

uitvoering

over

cases

contact

Elsa Schaddelee

kennismaken